Nők és Férfiak

2015.04.02 09:12

Az emberi elme duális. Mit is jelent ez? 

Nincs semmi sem önmagában. A Szív-szútrából tudjuk: 

"Nincs szem, fül, orr, nyelv, test és tudat. Nincsenek formák, hangok, illatok, ízek, tapinthatók és tudattárgyak."

De mit is jelent ez a dualitás. Nincs olyan, hogy rossz, ha nem tudjuk mi az, hogy jó. Nincs sötét, ha nem tapasztaltuk előtte a világosat. Valamihez mindig hasonlítani kell, kell egy innercia-rendszer, amiben viszonyítunk.

És így is működünk minden cselekedetünkkel. Valahol mélyen elraktároztunk egy tapasztalatot (fény). Emlékszünk rá, hogy milyen és mit váltott ki belőlünk. Ezért nem gondolkodunk, hanem automatikusan felemeljük a kezünket és eltakarjuk, hogy ne süssön a szemünkbe.

Ilyen és ehhez hasonló automatizmusok alapján alakul ki az értékrendünk, gondolkodunk, cselekszünk. Ez a dualitás lesz az alapja a világunknak, ami körülvesz. Mindennek, amit teremtünk.

És akkor most -látszólag- váltsunk témát. Mitől nő a nő, és mitől férfi a férfi. Elgondolkodhatunk és jöhetnek a berögzült automatizmusok. A férfi attól férfi, hogy erős, lehet rá szímítani, döntésképes, biztonságot ad stb. Mindenki a saját tapasztalatai (a saját duális világa) alapján hoz jelzőket. És persze ugyanígy a nőkre, mondhatjuk, hogy csinosak, gondoskodóak, érzékiek, háziasak.

De férfi az erőtől önmagában nem lesz csak egy izomtömeg? A nő a háziasságával önmagában nem csak egy cseléd? Valóban elégséges ömgagában ezen jelzők összessége? Vajon férfi e az a pasi, aki erős, döntésképes, biztonságot sugárzó, de nem ért a nők nyelvén? Vajon nő e az egyébként csinos, házias, érzéki, gondoskodó hölgy, aki egyébként fél a férfiaktól?

Ha duális a gondolkodásunk, valamihez viszonyítva alakítjuk ki véleményünket értékrendünket, akkor létezik e férfi vagy nő önmagában? Vallom, hogy nem. Igenis azt gondolom, hogy a férfi a nőtől lesz férfi. A nő adja meg neki azt a "rangot", amitől nem fiú, vagy pasi lesz, hanem FÉRFI. És ez visszafelé is igaz. A lányok, hölgyek, csajok, akkor lesznek NŐvé, amikor találkoznak a FÉRFIval.

És persze mindehhez elengedhetetlen, hogy saját magunk nemiségét is eképp éljük meg. Ha a csajok csajként és nem NŐként, a pasik pedig nem FÉRFIként tekintenek magukra, akkor nagyon nehéz dolguk lesz a párválasztásnál.

Mondom is mindig, hogy ne várjuk egy bulin, randin, hogy megtaláljuk az ideális csajt, vagy fickót. Ne várjunk a fiúkra és a lányokra, hanem gondoljunk magunkra NŐként és FÉRFIként és el fog jönni az ideális FÉRFI vagy NŐ az életünkbe. Mert megérdemeljük....