Seressük egymást gyerekek!

2014.08.08 14:07

Megfogadtam, hogy itt nem politizálok. Az a fajta vagyok, aki elég harsányan hangoztatja nézeteit, állást foglal és nagyon nem ért nézeteket. Politikai nézetekről beszélek. De úgy gondoltam, hogy ez az oldal nem erre való, itt és most nem. 

 

Ezért előre elnézést kérek, ha kicsit is politika szagú lesz ezen írásom. Nem az a célom, hogy ebben a kérdéskörben foglaljak állást, sokkal inkább az emberről szeretnék írni.

 

Az emberről, aki fehér, fekete, barna, aki zsidó, keresztény vagy muszlim, aki orosz, ukrán észak-  vagy dél-koreai. És az emberről, aki liberális, illiberális vagy diktatórikus és az emberről, aki kommunista, fasiszta vagy egész egyszerűen csak EMBER. 

Szóljon róla. Szóljon, ugyanis nem értem. Nagy a sötétség ma a világban és nem lámpákat gyújtunk, hanem újabb és újabb villanyoszlopokat döntünk ki. 

 

Réges régen rájöttünk már arra, hogy harcainkat nem egymás ellen, hanem egymással vállvetve, saját magunkkal kell megvívni. Tudja mindenki, hívják Obamának, Putyinnak, Al-Kaidának, Hamasznak vagy Moszadnak, hogy a háború nem a megoldás a problémákra. A probléma maga a háború.

 

Annyi, de annyi helyen látok könyveket, web oldalakat, kiadványokat a szeretetről szólni, annak megdöbbentő erejét bemutatni. S mégis, egyre elkeserítőbb a helyzet. Régen, királyaink idejében, ment a harc a földért, a királyságért. Ma meg keresztesek módjára, a béke nevében bombázunk, a terrorizmus ellenében válunk terroristákká és hétköznapi emberek védelmében ölünk gyerekeket, öregeket és anyákat.

 

Nem tanulunk. Életről életre gyártjuk a karmát és mégsem leszünk okosabbak. Újra és újra ugyanazt tesszük. Rosszul reagálunk és újra megyünk a kettészakadt országok, a titkos támaszpontok, az értelmetlen háborúk irányába. Tényleg nem jöttünk még rá, hogy addig kapjuk ezt meg minden elkövetkező életünkben, amíg így reagálunk? Nem jöttünk rá, hogy rossz megoldást vélünk megoldásnak? Értsük meg, a rossz megoldás nem megoldás! A rossz megoldással nem változik semmi, újra ugyanaz a feladat jön. Persze erről szól a Szamszára....

 

Láttam egy képet a minap. Amolyan Rómeó és Júlia storyt tudok elképzelni hozzá. De a megoldás sokkal inkább fog érkezni ebből az irányból, mint a vélt vagy valós sérelmek túlmagyarázása, a bosszú, vagy a sértettség irányából.

 

Béke Veletek!